Novak: Evropi je potrebna ruska nafta - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Novak: Evropi je potrebna ruska nafta

Isključenje EU iz ograničenja cena goriva pokazuju da u Evropi postoji potreba za ruskom naftom i naftnim proizvodima, kao i da akcije Brisela nisu logični, rekao je zamenik premijera Rusije Aleksandar Novak.

Evropska komisija nedavno je razjasnila da maksimalna cena za rusko gorivo, koja je uvedena 5.februara, ne pokriva naftne proizvode koji su “znatno prerađeni u trećim zemljama”, kao ni proizvode koji su proizvedeni u trećim zemljama mešanjem ruske i strane nafte.

Koliko i u bi tačno ti proizvodi trebalo da budu prerađeni nije naglašeno. Na početku dokumenta, EK naglašava da u pitanju nije pravni akt.

“Juče je objavljen još jedan amandman da izuzećima. To pokazuje da su nafta i naftni proizvodi traženi u Evropi”, rekao je Novak, prenose “RIA Novosti”.

“Još jednom, evropski političari pokazuju da njihove akcije nemaju veze sa logikom. Oni donose odluke u trenutku, a tek onda razmišljaju o njihovim posledicama. Ovi izuzeci to ponovo pokazuju”, dodao je on.

“Evropi trebaju naši (prirodni) i smatram da su ovi izuzeci legalizacija sumnjivih šema koje već postoje usled neefikasnih odluka koje su evropski političari doneli još prošle godine. Zato ćemo pratiti kako će se situacija razvijati”, rekao je Novak i dodao da ruska industrija nastavlja da radi stabilno.

Danas objavljeno

Zaharova: Kijev se ruga i ismijeva nad pravoslavljem dok Zapad ćuti

M.

Okupljanje Srba u Zubinom Potoku zbog hapšenja sugrađanina

M.

Haos u Izraelu: Na ulicama rijeke ljudi, policija koristila vodene topove

M.

Ostavite komentar