28. Februara 2023.

“Novak će biti broj jedan više od 400 nedelja”

Ona je analizirajući to što je Novak oborio i rekord Štefi Graf, po broju nedelja na prvom mestu, rekla da veruje da to nije kraj.

Novakovih 378 nedelja na prvom mestu, to je više od sedam godina, što je neverovatno. Prestigao je Štefi Graf, koja mi je oduvek bila primer i uzor. Uvek sam je jako poštovala jer sam igrala protiv nje, u toj eri. Nisam verovala da će neko nadmašiti njen rekord. Sada se to desilo sa Novakom, što je fenomenalno“, kaže Barbara Šet.

Ona naglašava da je ovaj uspeh još značajniji ako se ima u vidi pod kakvim okolnostima je stigao do njega.

Kada je osvojio Australijan open početkom godine i opet postao broj jedan, pitala sam se, kako je to moguće? Prošle godine, na dva slema nije mogao da igra, a za osvojeni Vimbldon nije dobio poene. Dakle, bezmalo da to što nije mogao da računa na tri grennd slema, postao je opet broj jedan. Mislim da to govori mnogo o Novaku Đokoviću, pre svega koliko je dobar“, dodala je Barbara.

Uverena je da ovo nije kraj priče.

Ne vidim da je ovo sada kraj za njega, mislim da će preći brojku od 400 nedelja na prvom mestu. On je taj kog treba pobediti u ovom trenutku i najkonstantniji je igrač. Zaista je sve ovo zaslužio. Fenomenalno je šta je postigao, s pravom drži ovaj rekord“, zaključila je Šet.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare