Nova Toyota C-HR će se proizvoditi u Turskoj - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Nova Toyota C-HR će se proizvoditi u Turskoj

U Toyotinoj fabrici TMMT (Toyota Motor Manufacturing Turkey), u mestu Sakarya u Turskoj, proizvodiće se crossover C-HR druge generacije.

Ovaj model će biti dostupan u hibridnoj (HEV) i plug-in hibridnoj verziji (PHEV), pa će ujedno biti i prvi plug-in hibridni automobil koji će se proizvoditi u Turskoj.

Da bi se omogućila proizvodnja ovog automobila, uz liniju za sklapanje vozila, TMMT će unutar pogona izgraditi novu liniju za sklapanje plug-in baterija, s godišnji proizvodnim kapacitetom od 75.000 baterijskih blokova, te uz otvaranje 60 novih radnih mesta.

Pokretanje proizvodne linije za baterije u TMMT-u, predstavlja stratešku prekretnicu, a u projekat će biti investirano ukupno 317 miliona evra, čime će ukupna investicija u TMMT iznositi 2,3 milijarde evra.

Da podsetimo, druga generacija Toyote C-HR, najavljena je konceptom Prologue, početkom decembra protekle godine, a testni prototipi su snimljeni već početkom ove godine, što je jasan signal da ćemo novi C-HR videti za otprilike godinu dana.

Izvor: Automobili.ba

Foto: Arhiva Autoblog.rs / Toyota

Danas objavljeno

Hyundai Mufasa debitovao u konceptnom obliku

Vanja A

BMW i MINI na sajmu automobila FOTO

Vanja A

“Vozio” 696 na sat: Stigla mu kazna za prebrzu vožnju – 6.597 evra

V.R.

Ostavite komentar