Norveški "Nasmasi" nemoćni pod naletom ruske avijacije - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Norveški “Nasmasi” nemoćni pod naletom ruske avijacije

FOTO:Profimedia

Ruske snage nastavljaju ofanzivu u pravcu Donjecka, zauzele su povoljnije položaje i linije, a tom prilikom likvidirano je skoro 40 ukrajinskih vojnika.

U Donjeckoj Narodnoj Republici je tokom proteklog dana po prvi put tokom operacije uništen norveški PVO sistem „nasams“ i jedna lansirna platforma “točka u”, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

U saopštenju se dodaje da je na području Donjecka u DNR uništeno ukrajinsko skladište goriva, haubica „msta-B“, kao i radar američke proizvodnje AN/TPQ-37, kao i dva skladišta municije.

U pravcu Krasnog Limana likvidirano je preko 70 neprijateljskih vojnika, a uništeno je ukrajinsko skladište municije.

U zaporoškom pravcu Ukrajina je za prethodna 24 časa izgubila preko 20 vojnika.

U pravcu Kupjanska tokom prethodnog dana likvidirano je skoro 40 neprijateljskih vojnika, a u Harkovskoj oblasti uništeno je skladište artiljerijske municije.
Lovačka avijacija Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije oborila je ukrajinski MiG-29 u Hersonskoj oblasti. Takođe, oboreno je 7 ukrajinskih dronova.

Na području Antonovke uništena je lansirna platforma PVO sistema “hajmars”, a u Hersonskoj oblasti uništena su tri skladišta sa municijom ukrajinske vojske i tri samohodne artiljerijske haubice “gvozdika”.

B92.

Danas objavljeno

Prevrnuo se čamac sa migrantima

Vanja A

“Bjelorusija je nuklearni taoc”

Vanja A

Tramp na predizbornom skupu: “Ja sam najnedužniji čovjek u istoriji Amerike”

Vanja A

Ostavite komentar