13. Februara 2023.

Noris: Nismo u školi, vozačima je važno da mogu da kažu šta misle

U pitanju je odluka da svaki vozač pošalje pismeni zahtev za dozvolu pre nego što progovori javno o političkim temama na trkama.

Razgovarajući sa novinarima u ponedeljak, na promociji bolida za novu sezonu, Noris je rekao da bi svi vozači morali da govore ono što misle čak i po pitanju osetljivih tema.

Osećam kao da je bilo dovoljno pritiska da bi oni mogli da naprave neki zaokret. Nismo u školi, ne bi trebalo da pitamo za svaku sitnicu u stilu, ‘možemo li ovo, ili ono’. Odrasmi smo dovoljno da pokušamo da donosimo pametne odluke“, kaže Britanac.

On kaže da mu je jasno kakva je situacija i da bi bio čak i spreman da ga kazne za to što izgovori.

“Možda ponekad ljudi donose blesave odluke, ali to je deo života. Mislim da je dovoljno vozača reklo kako hi sve moglo da se sredi, Veoma je važno za nas vozače da znamo da možemo da izrazimo svoje mišljenje. Pravilo ne bi smelo da ide u smeru ograničavanja šta možemo da kažemo ili uradimo. Želimo samo najbolje za sve“, zaključio je Noris. Njemu je jasno kakva je odgovornost na njemu i kolegama. “Ne želimo našu platformu da koristimo na pogrešan način. Radimo to jer imamo milione navijača i gledalada na koje želimo da utičemo. Trebalo bi da imamo slobodu govora. To nas definiše kao ljude, što nas čini ljudskim bićima. Sve dok imamo slobodu govora, a to je nešto što F1 podržava, onda ću i ja biti srećan. Ako stvari krenu u smeru blokiranja i ne možemo da pričamo i radimo kako želimo, vozači onda neće ići pred medije, jer nećemo da budemo roboti i pričamo iste stvari. Samo pokušavamo da pomognemo ljudima sveta, nema razloga da nam to ne dozvole“, zaključio je Noris.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare