7. Jula 2023.

“Nisu ga pročitali! Gdje oni znaju?”

Premijer Albanije Edi Rama izjavio da se ni sa kim iz vlade u Prištini nije konsultovao oko nacrta statuta o Zajednici srpskih opština

Kako je istakao da taj dokument predsednik parlamenta privremenih prištinskih institucija Glauk Konjufca nije pročitao, niti je s njim o tome razgovarao.

Rama je za Kljan Kosova rekao da su njegov nacrt statuta o ZSO pripremili najveći stručnjaci i da ga je poslao nemačkom kancelaru Olafu Šolcu, francuskom predsedniku Emanuelu Makronu i predsedniku Evropskog saveta Šarlu Mišelu.

On je, nakon što je Konjufca rekao da Ramin nacrt statuta o ZSO sadrži elementre koji Srbima omogućavaju autonomiju, rekao da ne zna o čemu Konjufca priča jer o tome nisu razgovarali tokom sastanka u Prištini. “Nisu ga pročitali! Gde oni znaju?”, upitao je Rama i naglasio da nacrt statuta ni sa kim nije konsultovan.

Albanski premijer je, nakon što se u Prištini sastao sa predsednicom privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani, ali ne i sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem, rekao da još nije dobio odgovor iz vlade u Prištini o tome da li će biti održan njegov sastanak sa Kurtijem i naveo da je sa njim pokušao da komunicira, ali da je to bilo teško.

On je ocenio da je u današnje vreme “najvažnije da se ljudi sastaju i razgovaraju”, čak i kada imaju različite stavove, kako bi se bolje razumeli, dodaje Reporteri.

Konjufca je ranije juče rekao da nacrt statuta o formiranju ZSO, koji je sastavio albanski premijer Edi Rama, sadrži elemente koji Srbima omogućavaju autonomiju.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare