2. Septembra 2023.

Ništa od suspenzije Rubijalesa – sud u Španiji odbio zahtjev

Španski sportski administrativni sud (TAD) ocenio je u petak ponašanje predsednika Španskog fudbalskg saveza Luisa Rubijalesa “teškim prekršajem”.

Međutim, ne i “jako teškim prekršajem” pa mu u Španiji ne može odmah biti zabranjeno obavljanje dužnosti u fubalču zbog poljupca u usta fudbalerke te reprezentacije.

Visoki savet za sportove (CSD), državno telo pod kontrolom španske vlade, podnelo je TAD-u dve tužbe protiv 46-godišnjeg Rubijalesa.

Jedna se odnosi na poljubac u usta 33-godišnje fudbalerke Dženifer Hermoso tokom dodele zlatnih medalja nakon osvojenog Svetskog prvensta 20. avgusta, a druga na vulgarno pipanje za testiste tokom euforične proslave pobede u finalu od 1:0 nad Engleskom u Sidneju.

Sedmoro sudija TAD-a doneo je ocenu prema akuelnom pravilniku koji je na snazi u Španiji, a čime je odbijen zahtev CSD-a da se Rubijalesu trenutno zabrane dužnosti u fudbalu na razdoblje između 2 i 15 godina.

TAD će, međutim, naknadno doneti svoju konačnu presudu, ali zbog kvalifikacije samo “teškog prekršaja” Rubijales može biti izopšten do maksimalno dve godine, bude li proglašen krivim.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare