14. Maja 2023.

Ništa nije moglo da stane na put Gaginoj i Mileninoj ljubavi, dokaz tome je i ova fotografija

Iako su bili velike zvezde glumačke scene, prepoznatljivi i voljeni širom Jugoslavije, Milena Dravić i Dragan-Gaga Nikolić nikada nisu podlegli iskušenjima slave i ugrozili svoj brak.

Od momenta kad su se venčali u pauzi snimanja TV filma “Kako su se volele dve budale”, vodili su računa jedno o drugom do Gagine smrti 11. marta 2016. godine. 

Tokom jednog od druženja sa Gagom, pozajmio mi je nekoliko njihovih fotografija. Jedna je posebno dragocena. Snimljena je u Parizu 1980. godine, u vreme kad je Gaga gradio ozbiljnu pozorišnu karijeru u francuskoj prestonici.

 Radio sam dosta u Parizu, neki bi rekli da sam bio uspešan. Imao sam želju da vidim koliko vredim u tom velikom svetu, ali mučila me je nostalgija. Nedostajalo mi je sve iz Beograda, čak i ono što mi je pre smetalo.

Ali najviše mi je nedostajala Milena. Često sam joj telefonirao iz govornice. Čim bih odigrao predstavu, odlazio sam u bistro blizu stana u kome sam živeo kako bih je okrenuo. Zvao sam i bife Ateljea 212 da čujem šta ima novo.

Milena je dolazila da me poseti pet-šest puta za te dve godine. Tada smo šetali, obilazli pozorišta, galerije i restorane. Dolazili su drugi. Mira Trailović je želela da me gleda u “Majstoru i Margariti”. Zvala me je da me pita kad je na repertoaru. Kad je trebalo da potpišem novi ugovor s Teatrom de la Vil, dvoumio sam se. Nešto me je vuklo nazad u Beograd. Na prvom mestu to je bila Milena, pa onda drugari, Atelje, ceo Beograd – ispričao mi je Gaga i pozajmio da skeniram dokumente ljubavi sa Milenom.

Gloria.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare