12. Aprila 2023.

Nintendo je postao strah i trepet

Pomenuta informacija dolazi iz pravnih dokumenata koje je dobio TorrentFreak.

U februaru 2023. godine, korisnik Discorda poznat kao Julien#2743 objavio je slike iz umetničke knjige od 200 stranica za igru. Ova knjiga biće deo predstojećeg kolekcionarskog izdanja i sadrži slike likova i lokacija iz igre, kao i druge spojlere.

Nakon što je Nintendo poslao zahtev za uklanjanje sadržaja prema DCMA-u, slike su uklonjene s Discorda, ali to nije sprečilo daljnje širenje tih slika na internetu.

Ako sud odobri Nintendov zahtev, Discord će biti prisiljen da otkrije identitet korisnika koji je odgovoran za objavljivanje neovlašćenog sadržaja na Discord kanalu. Nintendov zahtev za pozivom na sud traži da Discord otkrije identitet korisnika, uključujući ime, adresu, telefonski broj i imejl adresu.

Ovo nije prvi put da Nintendo šalje svoje advokate u lov na slučajne korisnike interneta. Curenje informacija o Pokémon Sword and Shield igri iz 2019. godine, koje se proširilo s 4chana na Discord, došlo je od osobe koja je navodno učestvovala u štampanju strateškog priručnika.

Nintendova tužba u tom slučaju takođe je otkrila neverovatne mere koje kompanija preduzima kako bi sprečila curenje informacija, držeći svoj sadržaj u sigurnim područjima pod ceradama gde nisu dopuštene lične sprave za snimanje. Ta tužba je konačno rešena dve godine kasnije za 150.000 dolara, što je bila kazna koja može da promeni život prosečne osobe.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare