23. Maja 2023.

Nikola, veliki Nikola – nikada o sebi, uvijek o drugima

Rivali od njega nikada nisu čuli ružnu reč, a sada je još jednom oduševio i to govoreći o Džoelu Embidu koji mu je bio glavni konkurent za nagradu najboljeg košarkaša NBA lige ove sezone.

Ako se ovog trenutka sagledaju svi parametri nema sumnje da bi za najboljeg igrača NBA lige morao da bude izabran Nikola Jokić, međutim izbor je završen na kraju regularnog dela sezone, a titulu je poneo Džoel Embid.Jokić je ipak dobio priznanje posle plasmana u finale NBA lige sa Denverom i proglašen je za najboljeg igrača finala konferencije, ali ako njega pitate nagrada mu ne znači ništa!

„Šta mi ovo znači? Za mene, iskreno, ništa!

Ovaj trofej bi trebalo da ide mojim kolegama i trenerima. Oni su me doveli u ovu situaciju. Samo sam prvi među jednakima i srećan sam da smo zajedno pobeđivali i činili ovako nešto“, poručio je Jokić i još jednom pokazao jednu od najlepših ljudskih vrlina.Zbog toga je drugačiji od svih. Svestan da igra timski sport, nikada nije stavio sebe ispred ekipe iako je svima kristalno jasno da je on taj šraf koji je sklopio Nagetse u pravi oblik i napravio ih timom za finale.

Majkl Meloun, trener Denvera, stalno ističe koliko je svaka nova Jokićeva dobra partija inspiracija njegovim saigračima koji su uz njega postajali sve bolji. Učio je Nagetse da budu bolji igrači, ali i ljudi.Posle velike pobede Nikola je po ko zna koji put dobio pitanje o „MVP“ trofeju, a on je potom imao govor koji tako savršeno stoji velikim šampionima. Nahvalio je Džoela Embida koji je pobegao od direktnog okršaja sa njim u regularnom delu sezone, a već u naredno meči izašao na parket.Za Jokića je Embid bio najbolji uprkos tome što je bilo i stručnjaka koji su objasnili da bi titula „MVP“-a trebalo da završi u Nikolinim rukama.

„Ne mislim o MVP titulama više. Mislim da su ljudi samo zli kada pričaju da Embid nije trebalo da osvoji titulu. Ja mislim da je trebalo da je osvoji i mislim da je igrao ekstremno, ekstremno tešku košarku tokom cele sezone. Bio je zaista sjajan na 82 utakmice ili koliko god da je odigrao“, rekao je Jokić iz srca i iskreno.Srpski as ne misli samo da on nije najbolji u ligi, već je kao vođu svog tima naveo saigrača, a ne sebe.„Reći ću da je to Džamal.

On je bio povređen i imao je jako težak period. Mislio je da će da ga trejduju, a način na koji nas vodi, na koji kontroliše utakmicu, kako pogađa šuteve, kako je unapredio odbranu… Igra zaista sjajno, tako sam srećan što igra dobro i što pokazuje koliko je specijalan i koliko vredi u ovoj ligi“, završio je Nikola Jokić.

Teško je naći reči hvale za Jokićevu košarku, ali izgleda da je još teže opisati njegovu ljudsku veličinu.

Foto:AP

Sputnjik.rs

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare