Nikola Rokvić otkrio kako je smršao 17 kilograma - BIGportal.ba
Ex Yu

Nikola Rokvić otkrio kako je smršao 17 kilograma

Nikola Rokvić iza sebe je imao jako stresan period koji je uticao na njega i njegovo zdravlje, prvenstveno na kilažu koja je došla na preko 100 kilograma.

On je sada javno progovorio o problemima i otkrio kako je našao snagu da se pokrene i sredi svoje fizičko i zdravstveno stanje.

“Za zdravlje se borimo dok smo mladi! Tada ga i čuvamo, skladištimo za pozni period života. 2021. godina je za mene bila jako stresna, bolest očeva, borba godinu dana sa opakim neprijateljem, uticala je i na mene da nisam imao volju da treniram kao ni da vodim baš mnogo računa o ishrani. Došao sam u jednom trenutku do 110 kg! Ta kilaža se vidi na prvoj fotografiji.

Umor, tromost, pospanost. Kraj oktobra 2021. počeo sam sa kik-boks treninzima, 4 puta nedeljno. Kombinovao sam sa trčanjem, što sada iz ove perspektive ne preporučujem, jer suviše kardija i treninga visokog intenziteta i pulsa prži teško stečeni mišić. Ishrana balansirana sa dosta grešaka ali dobro, pokrenuo sam se. S vremena na vreme sam pravio kraće pauze, putovanja, nastupi, nisam imao baš najozbiljniji pristup sve do 1. septembra 2022. kada počinjem da treniram sa trenerom koji mi uvodi program ishrane i trening snage! Smanjili smo unos ugljenih hidrata a povećali unos proteina i masti! 6 meseci posvećenog rada i pridržavanja uz možda 3,4 pauze od po 7,8 dana, doveli su do lepih rezultata.

Metabolizam je čudo kada se usmeri u dobrom smeru i kada se pokrene na pravi način! Sada sam na postu, balansirano unisim proteine, ugljene hidrate i masti iz biljnih izvora! Imam 93 kilograma! Preko 20 cm sam izgubio u obimu struka! Osećam se kao nov čovek! Vreme je da se pokreneš, kroz par meseci su moguće ozbiljne promene koje će ti doneti mnogo benefita, prvenstveno zdravlje ali i polet za nove životne pobede”, napisao je Nikola na Instagramu uz video na kojem se vidi njegova transformacija.

(NovostiMagazin)

Danas objavljeno

On je novi dečko Olge Danilović, poslije košarkaša fudbaler

Vanja A

Papreni honorari pjevača za ljetnju sezonu

Vanja A

Da li prepoznajete dječaka sa slike?

Vanja A

Ostavite komentar