13. Juna 2023.

“Niko to ne može kao Novak”

Najbolji teniser sveta se još jednom vratio na čelo teniskog karavana posle rekordne, 23. grend slem titule u karijeri.

Meri Džo je u u intervju sa takođe bivšom igračicom, Rene Stabs, podvukla kolio je Novakov mentalitet zaslužan za sve uspehe.

Divim se njegovoj mentalnoj čvrstini i kroz sve što je prošao. To je bila još jedna stvar o kojoj sam pričala svom sinu. Kada je Novak počeo, imao je slabosti, nije imao kompletnu igru, nije bio tako komforan sa slajs udarcima, ponekad bi pravio greške iz forhenda, imao je u jednom momentu probleme sa servisom. Nije bio najjači, ali vremenom je postao mentalno najjači igrač u muškom tenisu“, kaže Fernandesova.

Novak je i jedini u istoriji u muškom tenisu koji je svaki od četiri velika turnira osvajao barem po tri puta, a Amwerikanka ističe da mu nije bilo jednostavno da dođe do toga.

Ako samo pričamo kroz šta je sve prošao u poslednjih pet godina, uz odluku da ne primi vakcinu i propusti važne turnire, masterse, opet je našao način da uzvrati i sve to prebrodi“, dodala je.

Iznad svega, uživa u njegovoj igri.

Volim da ga gledam dok igra, predobar je. Možda nije igrao najbolje u tom finalu, ali servis mu je bio tako precizan kada je bilo potrebno. Podatak da tokom šest ili sedam taj-brejkova na turniru nije izmao nijednu iznuđenu grešku, šta je to! Nikad nisam videla ništa slično”, kaže Meri Džo.

Impresionirana je još nekim aspektima Novakove igre.

Način na koji se fokusira, koncentriše, zaključa u sebe i kaže neću promašivati, moraćeš da me dobiješ, ali usput ja ću udarati jako i u uglove. Niko to ne može, to je nemoguće. I tu je i stvar pre meča u svlačionici. Dođu do taj-brejka sa njim i kažu, o s**nje. Uvek se dobro kretao i branio bolje nego iko, a sad vidimo Alkarasa, uzeo je tu stranicu iz Novakove knjige“, zaključila je Meri Džo Fernandes.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare