21. Januara 2023.

Nijemac objavio kandidaturu: O Rusima će se ponovo razmatrati

Kako kaže, bio je prosečan teniser, ali ima to iskustvo, zatim iskustvo direktora turnira iz serije 250, kao i direktor World Cup Team, ekipnog takmičenja u Diseldorfu (to takmičenje je trajalo do 2012).

“Prava mera uspeha federacije jeste to koliko članova ima, a mi smo imali porast čak i tokom korone, za dva posto, pet posto prošle godine. Da bude što više dece na terenima”, počeo je Fon Arnim.

Na pitanje šta misli o mandatu Dejvida Hagertija na čelu ITF, Nemac je odgovorio: “Mislim da je bilo dobrih poteza, pogotovo u juniorskom tenisu. Mislim da komunikacija između ITF i federacija može da bude bolja, to se videlo na primeru Dejvis kupa – u Nemačkoj smo bili iznenađeni kada smo čuli da se raskida ugovor sa Kosmosom”.

Fon Arnim rekao je da ima i drugih tema osim Dejvis kupa, Bili Džin King kupa i olimpijskih igara, ali Dejvis kup je naravno bio

“Problem je što ne znamo početnu poziciju, da vidimo šta se dešava, a tek onda da mislimo o formatu. Ono što je sigurno jeste da ne možemo da menjamo format četiri puta u pet godina. Treba da vidimo šta je cilj Dejvis kupa – da li je to da promovišemo tenis širom sveta, trebalo bi da bude… Ili je za marketing ili nešto treće. Mnogo je otvorenih pitanja, i za Dejvis kup i za Bili Džin King kup”.

Govoreći o ciljevima i svom programu, Fon Arnim je istakao da tenis kao igra mora da se vrati u središte pažnje.

“ATP i WTA su trenutno jači, oni imaju svoje interese, a mi iz ITF moramo da povratimo važnost i da budemo bitan faktor, da govorimo u korist tenisa i o tenisu, a ne toliko o finansijama, marketingu. Npr, ko govori o tome kako da privučemo decu, moramo ljudima da stavimo do znanja koliko je tenis zapravo dobar sport. Znam da neki slemovi podržavaju naš program, to je dobar početak. Moramo da sarađujemo i sa ATP i WTA”.

Slede razgovori sa svim federacijama, posle kojih će imati “jasnu viziju”, kaže Fon Arnim.

Komentarišući poziciju prema ruskim teniserima, Fon Arnim je rekao: “ITF prati IOC (Međunarodni olimpijski komitet). Ovih nedelja će se to ponovo razmatrati, videćemo kakav će biti ishod”, zaključuje Fon Arnim.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare