14. Juna 2023.

Nevjerovatna odluka: U Egiptu će od ajkule koja je ubila ruskog turistu napraviti mumiju za muzej

Životinju su uhvatili ribari, a naučnicima je isporučen već mrtav predator.

U ponedeljak su stručnjaci Instituta za morske nauke i rezerve Crvenog mora započeli proces balsamovanja u Hurgadi u pripremi za njegovo postavljanje u muzej instituta, prenosi arapski kanal Al Arabija.

Medijski izvori navode da su stručnjaci uspeli da izvuku glavu, grudi i ruke preminulog Rusa iz stomaka ajkule, dok su drugu polovinu tela ribari izvukli iz mora, i čamcem odvukli na kopno, kao i ajkulu koja je iz osvete pretučena na smrt.

Izvori su rekli da je ajkula skoro pojela celo telo žrtve, ali je nakon što je primetila da se približava ribarski čamac, pobegla, bacivši donju polovinu u vodu. Dr Mahmud Dar, profesor na Egipatskom nacionalnom institutu za morske nauke, otkrio je da je ajkula ženka, navodi Al Arabija.

Vladimir Popov je nekoliko meseci pre stravičnog napada živeo sa ocem u Egiptu. Njegov otac, Jurij Popov je za Dejli mejl govorio o užasu kada je gledao kako mu ajkula ubija sina dok je dozivao za pomoć.

“Otišli smo na plažu da se opustimo. Mog sina je napala ajkula, a sve se dogodilo za nekoliko sekundi”, rekao je Popov i dodao da će kremirati svog sina i vratiti njegov pepeo u rodnu Rusiju.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare