Netflix otkrio kako će spriječiti dijeljenje šifri profila izvan porodice - BIGportal.ba
Nauka i IT Tehnologija

Netflix otkrio kako će spriječiti dijeljenje šifri profila izvan porodice

Popularni streaming servis Netflix je ranije najavio da namjerava spriječiti dijeljenje profila, odnosno šifri izvan porodice i tako okončati praksu koja krši pravila korištenja platforme te negativno utječe negativno na prihod, a sada je poznato kako to namjerava učiniti.

Netflix je ažurirao svoj Help Center (centar za pomoć korisnicima) u kojem je navedeno da se samo oni profili u okviru jednog domaćinstva mogu dijeliti. Kako bi se osiguralo da su uređaji povezani s primarnom lokacijom, Netflix će zatražiti od korisnika da se spoje na Wi-Fi svakih 31 dan.

Detalje je prikupio The Streamable, koji je otkrio da korisnici koji “besplatno” koriste Netflix mogu prenijeti svoju historiju profila na novi nalog bez gubitka preferencija i ličnih podataka.

U slučaju korištenja Netflixa na putovanju bit će potrebno da korisnik zatraži privremeni kod za prijavu kako bi dobio pristup profilu u periodu od sedam dana.

Zanimljivo, ovi detalji nisu dostupni za pristup na tržištima izvan SAD-a i Kanade, što znači da bi Netflix trenutno mogao uvesti ovu promjenu samo za sjevernoameričku regiju.

Danas objavljeno

Kako iskoristiti ekran laptopa kao dodatni ekran

Vanja A

Preuzmite lako Google aplikacije – AppGallery nudi sve na jednom mjestu

Vanja A

Lov na vanzemaljski život: Dva satelita Urana možda imaju aktivne okeane, otkriva nova studija

Vanja A

Ostavite komentar