Sastojci:
- 8 krompira
- 200 g šampinjona
- 1 glavica luka
- 100 g kačkavalja
- peršun
- beli luk
- so, biber
- 1 kašičica suvog biljnog začina
- bešamel sos
Priprema.
- Izaberite krompire jednake veličine, oljuštite ih i na pola skuvajte.
- Kad su do pola kuvani, presecite ih po dužini i pažljivo izdubite sredinu koju ćete kasnije puniti smesom od pečuraka.
- Luk sitno isecite, stavite na ulje, prodinstajte dok malo ne požuti, pa dodajte seckane pečurke i dinstajte dok ne budu gotove.
- Posebno napravite bešamel sos na načina na koji ga inače pravite (maslac, brašno, mleko).
- U još topli bešamel sos dodajte rendani kačkavalj, dinstane pečurke, so, biber, peršun i beli luk u količinama po želji, pa dodajte kašičicu suvog biljnog začina.
- Tom smesom punite izdubljene krompire, slažite ih u pleh i pecite na 180 stepeni oko 20 minuta, tek toliko da dobiju lepu boju.