23. Januara 2023.

Nešto zanimljivo – krompir punjen pečurkama

Sastojci:

  • 8 krompira
  • 200 g šampinjona
  • 1 glavica luka
  • 100 g kačkavalja
  • peršun
  • beli luk
  • so, biber
  • 1 kašičica suvog biljnog začina
  • bešamel sos

Priprema.

  • Izaberite krompire jednake veličine, oljuštite ih i na pola skuvajte.
  • Kad su do pola kuvani, presecite ih po dužini i pažljivo izdubite sredinu koju ćete kasnije puniti smesom od pečuraka.
  • Luk sitno isecite, stavite na ulje, prodinstajte dok malo ne požuti, pa dodajte seckane pečurke i dinstajte dok ne budu gotove.
  • Posebno napravite bešamel sos na načina na koji ga inače pravite (maslac, brašno, mleko).
  • U još topli bešamel sos dodajte rendani kačkavalj, dinstane pečurke, so, biber, peršun i beli luk u količinama po želji, pa dodajte kašičicu suvog biljnog začina.
  • Tom smesom punite izdubljene krompire, slažite ih u pleh i pecite na 180 stepeni oko 20 minuta, tek toliko da dobiju lepu boju.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare