Krompir salata je uobičajen prilog jelima. Ali ako želiš probati nešto drugačiju krompir salatu, onda imamo recept za tebe.
Giada De Laurentiis, autorka knjige Giada’s Italy, ima recept za krompir salatu koji zapravo daje samom krompiru da zablista, u prelivu od maslinovog ulja i limunovog soka.
Tajna njene krompir salate inspirisane sicilijanskim jelima je u upotrebi preliva od limuna i maslinovog ulja, te sastojaka koji pojačavaju ukus poput maslina, sušenog origana i crvenog luka. U mješavinu dodaje i prepolovljen cherry paradajz i obarene zelene mahune, a ovi sastojci krompir salatu čine još svježijom i raznovrsnijom.
Takođe možeš dodati svježi peršin, bosiljak ili vlasac prije serviranja.
De Laurentiis kaže da „Koliko god da je salata dobra čim je napravljena, postaje još bolja ako imate vremena da je ostavite da se marinira barem nekoliko sati“, stoga nemoj se bojati pripremiti ovu krompir salatu unaprijed, ili čak dan prije piknika, roštilja ili večere.
Ova sicilijanska krompir salata zaslužuje mjesto na tvom stolu. Uživaj!
Ultra.ba