22. Juna 2023.

Nestala podmornica ostala bez kiseonika, a vlasnik tvrdi da još ima nade

Naime, američka obalna straža saopštila je da će zalihe kiseonika u podmornici nestati danas u 13:00 časova.

Suosnivač OceanGatea Guillermo Sohnlein dao je izjavu za CNN, u kojoj je precizirao je da govori u svoje ime, a ne u ime kompanije OceanGate.

Rekao je da izvršni direktor i suosnivač OceanGatea Stockton Rush, koji je na podmornici, i ostatak posade, znaju da se trebaju maksimalno smiriti kako bi uštedjeli što više kiseonika i tako spasiocima ostavili više vremena da ih nađu.

“Četvrtak će biti ključni dan u ovoj misiji potrage i spašavanja. I dalje gajim nadu za svog prijatelja i ostatak posade”, rekao je Sohnlein, prenosi Index.hr.

Porodica nestalog milijardera ogorčena

Porodica britanskog milijardera Hamisha Hardinga, koji je u nestaloj podmornici, optužila je OceanGate da mu je trebalo predugo da prijavi nestanak podmornice.

Komunikacija između podmornice i broda Polar Prince prekinuta je u nedjelju oko 9.45 po lokalnom vremenu, sat i 45 minuta nakon početka spuštanja prema olupini Titanika. Tek u 17:40 po lokalnom vremenu američka obalna straža je dobila dojavu o nestanku podmornice.

“To je strašno. Trebalo je toliko vremena da ih krenu spašavati, to je predugo”, rekla je Hardingova rođaka za Telegraph.

Nezavisne.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare