30. Augusta 2023.

Nesreća kad Gornjeg Vakufa: Vozilom usmrtio pješaka i pobjegao, pa mu otac pomagao da SAKRIJE TRAGOVE

Policijski službenici PU Bugojno uspješno su rasvijetlili ubistvo koje je počinio nesavjesni vozač (26) na području Gornjeg Vakufa, a zatim pobjegao s mjesta nesreće i s ocem pokušao prikriti dokaze.

Tužioci su djelo okvalifikovali kao “Teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja”, a saobraćajna nesreća je prijavljena 31. jula kada je stradao pješak inicijala J.B.

Vozač je pobjegao i pokušao sakriti dokaze, no policija je istragom došla do vrijednih informacija koje su rasvijetlile cijeli slučaj. Nakon nesreće vozač je pobjegao, a zatim je s ocem na autootpadu nalazio druge dijelove automobila kako bi prikrio dokaze, piše Klix.

– Operativnim radom na terenu policijski službenici PU Bugojno su došli do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje predmetnog krivičnog djela M.P. rođen 1997. godine iz Gornji Vakuf-Uskoplja, koji je u trenutku saobraćajne nesreće upravljao putničkim motornim vozilom marke “audi”, dok je za krivično djelo ‘Pomoć počinioci poslije učinjenog krivičnog djela’ osumnjičeni I.P. rođen 1972. godine iz Gornji Vakuf-Uskoplja”, saopšteno je iz MUP Srednjobosanskog kantona. U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare