21. Septembra 2023.

Nesnađeni Džo u UN: Zamalo srušio brazilsku zastavu, slušalice mu zadale muke, Luli nije pružio ruku

Šta se dešava sa američkim liderom?

Predsednik SAD Džozef Bajden je otišao sa bine UN a da se nije rukovao sa brazilskim kolegom Lulom da Silvom na kraju zajedničkog govora.

Luis Inasio Lula da Silva (77), izgledao je vidno iznerviran nakon što se nakon govora o inicijativi za poboljšanje prava radnika u obe zemlje, američki predsednik nije rukovao sa njim.

Lula je krenuo ka njemu ispružene ruke, ali se u trenutku zaustavio i samo iznervirano odmahnuo, dok je Bajden uveliko odlazio sa bine.

Pre ovog gafa, nesnađeni Bajden se pre izlaska za govornicu “sudario” sa brazilskom zastavom i umalo je srušio, što su kamere takođe snimile.

U međuvremenu, tokom Lulinog govora, Bajden je “petljao” po slušalicama koje je koristio da čuje prevedenu verziju, piše “Dejli mejl”.

“Čujete li me predsedniče Bajden? Ovo je istorijski momenat za Brazil i za SAD”, rekao je na početku svog govora. “Predsedniče Bajden možete li da me čujete”, pitao je Lula ponovo, delujući kao da je izgubio strpljenje. “Možete? Dobro je”, rekao je iznervirani brazilski lider.

Bajden je i dalje izgledao zbunjeno dok se “hvatao u koštac” sa slušalicama, a dok je Lula nastavio sa svojim govorom. U jednom trenutku Bajden je ispustio slušalicu i frustrirano podigao obrve.

Dvojica lidera su istakla važnost dobrih poslova, dobrih plata i obezbeđivanja da radnici imaju koristi od digitalne i tranzicije ka zelenoj energiji koja se dešava u društvu, prenosi Rojters.

Bajden je rekao da će američko-brazilsko partnerstvo za radnička prava početi kao bilateralna inicijativa, ali da su druge nacije i organizacije dobrodošle da im se pridruže.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare