12. Januara 2025.

Neodoljivi cheesecake u čaši sa pistacijama. Desert koji se ne peče i gotov je za 10 minuta!

Ako tražiš desert koji je jednostavan, brz i apsolutno neodoljiv, ovaj cheesecake u čaši  sa pistacijama je pravi izbor! Kremasta i baršunasta tekstura osvojiće te na prvi zalogaj, a vjerujemo da nećeš stati samo na jednoj. 

Najbolji dio? Nema pečenja, nema komplikacija – samo 10 minuta pripreme i malo hlađenja. Idealno za trenutke kada želiš nešto slatko, a nemaš vremena za velike kulinarske poduhvate.

Sastojci

Za koru:

  • 6-8 usitnjenih keksa
  • 20 g otopljenog maslaca

Za kremu:

  • 100 g krem sira
  • 50 g bijele čokolade
  • 40 g krem namaza od pistacija
  • 30 g svježe pavlake
  • 60 g slatkog vrhnja za šlag
  • 30 g šećera u prahu

Ako tražiš desert koji je jednostavan, brz i apsolutno neodoljiv, ovaj cheesecake u čaši  sa pistacijama je pravi izbor! Kremasta i baršunasta tekstura osvojiće te na prvi zalogaj, a vjerujemo da nećeš stati samo na jednoj. 

Najbolji dio? Nema pečenja, nema komplikacija – samo 10 minuta pripreme i malo hlađenja. Idealno za trenutke kada želiš nešto slatko, a nemaš vremena za velike kulinarske poduhvate.

Sastojci

Za koru:

  • 6-8 usitnjenih keksa
  • 20 g otopljenog maslaca

Za kremu:

  • 100 g krem sira
  • 50 g bijele čokolade
  • 40 g krem namaza od pistacija
  • 30 g svježe pavlake
  • 60 g slatkog vrhnja za šlag
  • 30 g šećera u prahu

Priprema

Priprema kore: U zdjeli pomiješaj usitnjene kekse i otopljeni maslac. Dobivenu smjesu utisni na dno tri male čašice, pa stavi u frižider dok pripremaš kremu.

Priprema kreme: U manjoj posudi pomiješaj krem namaz od pistacija, otopljenu bijelu čokoladu i svježu pavlaku. U većoj zdjeli umuti krem sir s smjesom dok ne dobiješ glatku i ujednačenu kremu bez grudvica.

U posebnoj zdjeli umuti slatko vrhnje sa šećerom u prahu dok ne dobiješ čvrst šlag. Pažljivo umiješaj šlag u smjesu s krem sirom laganim pokretima da sačuvaš prozračnost.

Slojevi i dekoracija: Izlijte kremu preko ohlađene kore i poravnaj. Po vrhu dodaj sloj krem namaza od pistacija i pospi nasjeckanim pistacijama za savršen završni izgled.

Hlađenje: Stavite desert u frižider na 1-2 sata da se stegne.

Ove čašice su savršen desert za sve prilike – od brzinskog zalogaja uz kafu, do elegantne završnice večere. Pistacije, bijela čokolada i krem sir čine harmoniju okusa kojoj je teško odoljeti.

Uživaj!

Ultra.ba

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare