24. Marta 2023.

Neobična sudbina vepra Srećka: Ispao iz prikolice, pa ga spasila djeca

“Moja ćerka je išla na časove jahanja u konjički klub, sasvim slučajno čuli su da skiči prase u blizini. Kada su prišli malo bliže prizor ih je ostavio u šoku. To je bila jedna šahta koja nije imala poklopac, a u njoj se nalazilo prasence od petnaestak kilograma koje je bilo izgubljeno. Pretpostavili smo da je nekome ispalo kada ga je vozio na čačanski pijac. Oni su to malo prase odneli na imanje gde su se nalazile i druge životinje patke, ćurke, kokoške, ali su ga i sakrili”, priča Željko Vuković iz Srezojevaca.

Nakon sedam dana kćerka mu je otkrila tajnu da u domaćinstvu imaju i novo prasence. Zbog svih okolnosti koje su ga snašle dali su mu simbolično ime Srećko, ali i odlučili da neće završiti na ovalu u nekoj od čačanskih pečenjara.

“Rekla mi je da su ona i njeni drugari pronašli prase i da se nalazi na skrivenom mestu. Sve vreme su ga hranili i ništa mu nije nedostajalo. Kad sam video koliko im je stalo, niko nije ni pomišljao da Srećku presudi. Vlasnicima sam dao zamensko prase, a njega sam uzeo za priplod, što se pokazalo kao pun pogodak”, kaže Željko, prenosi

b92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare