24. Maja 2023.

Neobičan detalj u enterijeru: MekLaren vredan tri miliona dolara krasi penthaus u Australiji

Pre samo nekoliko dana australijska, a zatim i svetska javnost ostali su zabezeknuti kada je Adrian Porteli, mladi australijski biznismen na svom nalogu na Instagramu podelio fotografiju Meklaren bolida koji “levitira” iznad grada. Inače, Adrian je poznat kao strastveni ljubitelj i kolekcionar automobila, a nova “igračka” njegov je san iz mlađih dana.

“Kada sam sinoć legao u krevet, nisam prestao da se smeškam. Mladi Porteli bi bio ponosan. Onaj (Porteli) za koga niko nije čuo pre deset godina”, napisao je Adrian na svom Instagram nalogu.

MekLaren vredan tri miliona dolara bio je uslov za kupovinu penthausa

Par dana ranije, Ardian je svoju kolekciju luksuznih automobila obogatio jednim od najbržih bolida današnjice, a MekLaren Sena GeTeEr (McLaren Senna GTR) koštao je neverovatnih tri miliona dolara! Ipak, ovaj trkački automobil po zakonu ne sme učestvovati u saobraćaju, a upravo time je Adrian i objasnio svoje rešenje da automobil bude samo deo dekoracije enterijera.

Razmetanje se nije završilo na kupovini automobila, već je Adrian otišao korak dalje i poželeo nemoguće – da svog novog četvorotočkaša parkira u 39 miliona vrednom penthausu koji se nalazi na 57. spratu.

Ništa nije nemoguće

“To je bio deo ugovora”, navodi Adrian, “Saopštio sam investitoru da je uslov za kupovinu penthausa da mi omoguće da u njemu bude parkiran automobil, a oni su rekli da je sve ostalo na njima. I zaista, uspeli su”.

U akciji transportovanja bolida učestvovao je ceo tim radnika koji su bili angažovani da skupoceni automobil popnu na 57. sprat. Zadatak nije bio nimalo jednostavan: da bi se Ardianova zamisao sprovela u delo bilo je neophodno delimično demontirati bočnu stranu zgrade, a zatim pomoću posebnog krana podići automobil do 57. sprata, gde ga je ekipa sa specijalno konstruisane platforme skinula i prebacila u dnevni boravak. U samom penthausu za sada osim bolida nema ništa, a pretpostavlja se da će stan biti useljiv tek za godinu i po dana, kada se ostatak enterijera završi.

RTbalkan.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare