22. Juna 2023.

Nema više mjesta u Medicinskoj, Gimnaziji ni Elektrotehničkoj školi u Banjaluci

Naime, prvi rok je bio za upis đaka koji imaju više od 60 bodova, odnosno odlikaše, a prema riječima naših sagovornika, pojedine škole su popunjene već prvog dana.

Mirko Jović, direktor Medicinske škole u Banjaluci, ističe za “Nezavisne” da mjesta u ovoj školi više nema.

“Nemamo više mjesta, sva odjeljenja su popunjena”, rekao je Jović, dodajući da ne planiraju proširiti listu za učenike koji su ostali ispod “crte”.

Vita Malešević, direktorica Gimnazije u Banjaluci, za “Nezavisne novine” takođe  navodi da su sva odjeljenja popunjena, ali kako kaže, planiraju pisati resornom ministarstvu da se prošire liste, jer dosta učenika sa dobrim prosjekom nije primljeno.

Mjesta u drugom upisnom roku nema ni u banjalučkoj Elektrotehničkoj školi, jer su, kako kažu, sva odjeljenja popunjena u prvom roku.

Sa druge strane, iz Centra srednjih škola “Ivo Andrić” u Prnjavoru navode da u svim školama koje se nalaze u sklopu ovog centra ima mjesta.

“Smjer tehničar mehatronike do sada ima 16 upisanih učenika, ali ima mjesta i u drugom roku za preostale učenike”, navode oni, dodajući da je mjesta ostalo i ostalim odjeljenima.

Iz Saobraćajne škole u Doboju ističu da ja zasad formiran samo jedan razred, dok u svim preostalim ima mjesta.

“Popunjeno je zanimanje tehničar informacionih tehnologija, što znači da u drugom upisnom roku nema mjesta u ovom razredu”, navode oni, dodajući da je čitav razred formiran od odlikaša.

Ljuban Bajić, direktor Građevinske škole u Banjaluci, ističe za “Nezavisne” da je u ovoj školi zasad popunjen samo jedan smjer.

“Zasad je popunjen razred arhitektonskih tehničara, a mjesta ima u svim preostalim razredima. Najveći priliv učenika očekujemo od ponedjeljka”, rekao je Bajić.

Kako navode iz Ministarstva prosjvete i kulture RS,  planirani broj upisanih učenika za školsku 2023/24. godinu je 10.089.

Za učenike koji imaju manje od 60 bodova prijem dokumenata počinje u ponedjeljak, 26. juna, a završava se u srijedu, 28. juna. Rezultati upisa se objavljuju u petak, 30. juna, do 10 časova na oglasnoj tabli škole.

U julskom drugom upisnom roku prijem dokumenata počinje u ponedjeljak, 3. jula, a završava se u srijedu, 5. jula. Rezultati upisa objavljuju se u petak, 7. jula, do 10 časova na oglasnoj tabli škole.

Od ponedjeljka, 10. jula, do petka, 14. jula, kandidati koji nisu zadovoljili uslove konkursa za željeno zanimanje upisuju se u škole, odnosno smjerove u gimnazijama, struke i zanimanja u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama gdje ima slobodnog mjesta.

Nezavisne.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare