11. Oktobra 2023.

“Nekome rat, a nekome brat”: Rusi razotkrili planove SAD?

“Sjedinjene Američke Države potpiruju sukobe radi sopstvenog bogaćenja, a američki nosači aviona kreću ka obalama Izraela i Palestine da bi započeli rat”.

To je izjavio predsedavajući Državne Dume Rusije Vjačeslav Volodin.

Prema njegovim rečima, Vašington izvlači korist iz oružanih sukoba. Volodin je naglasio da su akcije najvećih američkih kompanija za proizvodnju oružja skočile nakon naglog zaoštravanja palestinsko-izraelskog konflikta. “Vašington je uvek koristio tragedije miliona ljudi za potrebe svojih ekonomskih interesa”, ocenio je zvaničnik. On je takođe podsetio da je nakon Prvog svetskog rata bruto domaći proizvod (BDP) SAD dvostruko porastao, a dolar je potisnuo funtu i postao svetska valuta. Tokom Drugog svetskog rata SAD su pružale vojnu pomoć saveznicima na kredit, a glavni primaoci isporuka po Zakonu o najmu i zajmu bile su Velika Britanija i SSSR, podsetio je Volodin. Predsedavajući Dume je podvukao da je Rusija izmirila sovjetski dug po Zakonu o najmu i zajmu tek 2006. godine.

“Prošle su decenije, ali metode SAD se ne menjaju. Videli smo to u Avganistanu, Iraku, Libiji, Siriji. Vidimo danas i u Ukrajini. Kako se kaže: ‘nekome rat, a nekome brat’”, zaključio je on.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare