19. Juna 2023.

Neki od najpopularnijih Reddit podforuma nastavljaju protest sa slikama Džona Olivera

Nakon nedavnog protesta u kojem je učestvovao veliki broj Reddit zajednica, većina popularnih podforuma ponovo radi, ali neki funkcionišu na veoma neuobičajen način. Podforumi r/pics, r/gifs i r/aww, koji su među najmasovnijima na platformi, sada sadrže isključivo slike poznatog komičara Džona Olivera. Ovaj potez predstavlja direktan odgovor na izjavu CEO-a Reddita, koji je rekao da većina korisnika želi da se “stvari vrate na staro”.

Podsećanja radi, mnogi popularni podforumi su prošle nedelje prestali sa radom kao vid protesta protiv odluke Reddita da efektivno ubije aplikacije trećih strana. Moderatorima velikih podforuma nije bilo svejedno jer su u međuvremenu dobijali mejlove od Reddita koji su na suptilan način sugerisali da će ih zameniti ako ne budu vratili stvari “na staro”. Moderatori su, zatim, održali glasanje – slike Džona Olivera ili da vrate sve na staro. Rezultat možete pretpostaviti – zajednica je glasala za Džona Olivera.

Reddit

Izvršni direktor Reddit-a, Stiv Hafmen, imao je problema da umanji značaj ovog protesta. U razgovoru sa The Verge, izjavio je da “nema problema sa protestima” i da je to “deo demokratskog dela Reddit-a”, ali i da korisnici više ne podržavaju ovu akciju. Uporedio je moderatore, koji posvećuju mnogo vremena i truda u vođenje velikih podforuma, sa “zemljoposednicima”, što je dodatno rasplamsalo nezadovoljstvo. Moderatori nisu plaćeni za svoj posao.

Sada su ovi podforumi potpuno ispunjeni slikama Džona Olivera, što je urnebesno i genijalno u isto vreme. Sve ovo deluje kao nešto što bi sam Oliver mogao da izvede u svojoj emisiji “Last Week Tonight”. Čak je i on sam odobrio ovaj protest, objavljujući slike koje podforumi mogu da koriste na svom Twitter nalogu, prenosi Mashable.

Dakle, neki od najpopularnijih podforuma su se vratili, ali na vrlo specifičan i neobičan način.

Benchmark.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare