Predstavljamo vam recept za jelo kojim je takmičar Aleksa Janković oduševio sudije MasterChefa!
Sastojci:
Za smesu:
– 3 jajeta
– 30ml ulja
– prstohvat šećera
– prstohvat soli
– 3/4 kapi ekstrakta vanile
– 150g brašna
– 75ml kisele vode
Za fil:
– 1 kašika putera od lešnika
– 50g tostiranih lešnika
– 2 kašike maskarponea
Za preliv:
– 100ml slatke pavlake
– 200g bele čokolade
Dekoracija:
Maline po želji
Priprema:
U posudu staviti jaja, mleko, ulje, šećer, so, vanilin ekstrakt i mutiti. Dodavati postepeno brašno i kiselu vodu. Kada je smesa gotova peći palačinke na zagrejanom tiganju.
Za više recepata iz MasterChef-a pratite sajt Prva.rs.
Palačinke filovati puterom od lešnika, koji smo prethodno spojili sa maskarpone sirom i tostiranim lešnikom. Uviti palačinke i seći na manje komade.
U tanjir za servis sipati preliv od bele čokolade i slatke pavlake, ređati palačinke na polovini tanjira, sa strane dodati maline i tosiranim lešnikom posuti palačinke.