Potrebno je:
- 300 g mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 4 čena belog luka
- 1 jaje
- 2 kašike prezli
- malo mlevene paprike
- ml biber
- suvi začin ili so
- ulje
Sos:
- procedjeno ulje od ćufti
- 2 kašike brašna
- 200 ml kuvanog paradajza
- 300-350 ml vode
- malo suvog začina
- 1/2 kašičice šećera
Priprema:
Mleveno meso treba još jednom samleti u nekom blenderu ili secku. Iseckati i luk crni i beli dodati jaje, suvi začin, papriku, biber, prezle i sve lepo rukama izjednačiti. Ruke premazati uljem, pa vaditi komadiće i oblikovati male ćuftice i ređati u poslužavnik..
Pržiti poklopljene i povremeno okretati bar 30 minuta. Izvaditi na upijajuću salvetu, Ulje procediti, pa u polovinu ulja dodati brašno, pa ga pržiti da dobije krem svelu boju, sipati paradajz i vodu i mešati.
Dodati začin i šećer i mešati. Sos mora da provri. Dodavati vode toliko da sos mora biti ređi jer kad se ohladi dosta zgusne..
Servirati i uživati u prelepom ukusu.
Magazin.novosti.rs