26. Aprila 2023.

Ne prosipajte vodu u kojoj se kuvao krompir: U jednoj situaciji će vam dobro doći!

Poznato vam je sigurno da se talog od kafe i ljuske jajeta najčešće koriste za prirodnu prihranu biljaka. Međutim, postoji još varijanati koje mogu smanjiti rizik od propadanja, uvenuća ili truljenja biljke, a i podstaći je da raste, cveta i razvija se.

Otkrivamo vam trik za organsku prihranu biljaka koja će možda iznenaditi i najiskusnije baštovane. Zalijte tlo vodom koja sadrži skrob!

Pošto je nedostatak hranljivih materija posebno akutan zimi zbog nedostatka sunca, biljke pokušavaju da povećaju rezerve skroba u plodovima i semenu. Skrob je idealan za skladištenje glukoze, sa njenom nestašicom počinje proces hidrolize – ponovnog razlaganja skroba na molekule.

Umesto da sledeći put kupujete specijalno đubrivo, ne prosipajte vodu u kojoj se kuvao krompir ili testenina. Pustite da se ova tečnost ohladi i zalijte svoje zelene ljubimice.

Takođe, još jedan dodatni savet: naime, u saksiju možete da stavite i par zrna pšenice. Žitarice nisu samo odličan izvor hranljivih materija za ljude. Stavite malo zrna pšenicu u saksiju i pospite zemljom odozgo. Takav biljni dodatak biće dovoljan za mesečnu prihranu mnogih biljaka.

Magazin.novosti.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare