29. Juna 2023.

Ne odustaju: Princ Hari bio žrtva hakovanja telefona?

Princ Hari je bio “glavna meta” tabloidne štampe i sigurno je bio žrtva hakovanja telefona, izjavio je danas njegov advokat Visokom sudu u Londonu, dok se suđenje po tužbi člana britanske kraljevske porodice protiv izdavača novina Miror grup njuzpejpera (MGN) bliži kraju.

Princ Hari i još oko 100 drugih osoba tuže MGN, izdavača “Dejli Mirora”, “Sandej Mirora” i “Sandej Pipla”, zbog navoda o hakovanju telefona i nezakonitom prikupljanju informacija između 1991. i 2011. godine, preneo je Rojters.

Oni tvrde da su urednici i rukovodioci u MGN-u znali za to i odobravali takvo ponašanje. MGN navodi da nema dokaza za optužbe. Advokat tužiloca, Dejvid Šerborn, rekao je na sudu da je hakovanje telefona i drugo nezakonito prikupljanje informacija bilo tajna praksa i dodao da bi sud mogao da utvrdi da je Hari žrtva telefonskog hakovanja zbog rasprostranjenosti prakse u novinama MGN i nivoa interesovanja štampe za princa.

MGN je ranije priznao da je nezakonito prikupljao informacije, ali da nema dokaza da je Harijev telefon hakovan. Očekuje se da će advokat MGN-a Endrju Grin početi da iznosi završnu reč MGN-popodne, a da će suđenje biti završeno u petak.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare