22. Aprila 2024.

NBA košarkaši rekli svoje: Jokić je MVP

NBA košarkaši, njih 141, su dali anonimni odgovor u anketi “Atletika” koja se ticala dodele nagrade za najkorisnijeg igrača u ligi.

Zvanično, u užem krugu su se našli Nikola Jokić, Luka Dončić i Šej Gildžus-Aleksander, ali igrači u anketi pomenutog lista nisu bili time ograničeni.

Uprkos tome, Jokić je slavio i u proširenoj konkurenciji sa 41,8 odsto glasova, ispred kanadske zvezde iz Oklahome. Šeju je pripalo 36,9 odsto, dok je Dončić iznenađujuće zavredeo tek 9,9 odsto.

Među šestoricom igrača sa najviše glasova su se našli još i Džejson Tejtum (4,3), Janis Adetokumbo i Donovan Mičel (1,4).

Ako srpski košarkaš pobedi, postao bi deveti igrač sa tri ili više MVP priznanja, pridruživši se tako Karimu Abdulu Džabaru (šest), Majklu Džordanu i Bilu Raselu (pet), Viltu Čemberlenu i Lebronu Džejmsu (četiri), te Mozesu Melonu, Lariju Birdu i Medžiku Džonsonu (tri).

Jokić je zauzeo drugo mesto i u izboru igrača oko kog bi košarkaši u NBA ligi najradije gradili tim. Centar Nagetsa je sa 27,2 odsto od 136 glasova završio iza Viktora Vembanjame iz San Antonio Sparsa (27,9).

Entoni Edvards je treći sa 10,3 odsto, a Luka Dončić četvrti sa 8,8. Zanimljivo je kako je Šej (4,4) tek na petom mestu, iako je u MVP glasanju bio na drugom mestu uz malu razliku na vodećeg Jokića u odnosu na kog ima i prednost u godinama što je za ovu kategoriju od velikog značaja.

Osim ove dve, “Atletik” je sproveo i niz drugih anonimnih anketa među NBA igračima. Među najzanimljivim rezultatima su to da je Rudi Gober najprecenjeniji igrač prema mišljenju kolega, kao i da je Tom Tibodo trener u čijem bi timu ubedljivo najviše košarkaša najmanje voleli da igraju.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare