28. Septembra 2023.

NBA bruji o velikom trejdu – Lilard stiže kod Janisa, Nurkić u Finiksu!

Tri franšize učestvovale su u velikom trejdu čije je najzvučnije ime Demijen Lilard, koji napušta Portland posle više od 10 godina u tom timu

Veliki trejd dogovoren je u NBA ligi u sredu uveče, javljaju američki mediji, a u njega su uključena čak tri tima – Portland, Milvoki i Finiks.

Kako se navodi, Milvoki Baksi su napravili najvažniji posao, pošto će dobiti Demijena Lilarda iz redova Portlanda, Finiks Sansi će dobiti Jusufa Nurkića, dok će za Portland ubuduće igrati Diandre Ejton.

No, to nije sve što čini ovaj komplikovani trejd. Portland će uz Ejtona dobiti i Džrua Holideja, Tumanija Kamaru i pika prve runde drafta 2029. godine.

I Finiks će još dobiti – osim Nurkića, u njihove redove će stići i Nasir Litl, Grejson Alen i Keon Džonson. Ipak, najviše pažnje privlači to što će Demijan Lilard preći u Milvoki, gde će igrati uz Janisa Adetokumba i pokušati da stigne do šampionskog prstena.

Lilard je bio šesti pik na NBA draftu 2012. godine, sedam puta je bio na Ol-staru, a 2018. godine je bio izabran u najbolju petorku NBA lige.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare