13. Februara 2023.

“Nažalost… Hvala Srbiji”

Istakao je da zbog zapadnih sankcija ambasada nije u mogućnosti da otvori namenski račun za primanje finansijske pomoći, tako da organizuje u svojim prostorijama prikupljanje pomoći za sirijski narod.

“Želim da uputim veliku zahvalnost srpskom narodu”, poručio je ambasador.

Ambasador Sirije u Srbiji Basem Džaman Aga naveo je da su u razornom zemljotresu na severozapadu Sirije nekoliko područja, kao što su grad Idlib i drugi gradovi, pretrpeli velika oštećenja.

“Nažalost, nada se smanjuje, broj žrtava je veliki, broj povređenih je veliki, ima mnogo raseljenih lica trenutno u Siriji”, dodao je ambasador.

Vučić se upisao u knjigu žalosti: Srbija i njeni građani dele bol sa građanima Sirije FOTO
Istakao je da zbog zapadnih sankcija ambasada nije u mogućnosti da otvori namenski račun za primanje finansijske pomoći, tako da organizuje u svojim prostorijama prikupljanje pomoći za sirijski narod.

“Dobijamo i drugi vid pomoći, ali za sada nam je to, takođe zbog sankcija, jako otežano da dopremimo u Siriju”, istakao je ambasador Sirije.

Dodo je da građani dolaze i donose novčanu pomoć.

“Srpski narod dolazi da nam izjavi saučešće, da izraze koliko im je teško zbog onoga što se desilo u Siriji i doniraju pomoć. Mi radimo svakog dana do kasno, primamo pomoć, ja želim da uputim veliku zahvalnost srpskom narodu koji se odazvao, na stotine njih je došlo”.

Ambasador Basem Džaman Aga kazao je za “RTS” da je iz Alepa, grada koji je pretrpeo velike posledice u ovom zemljotresu, ali da je njegova rodbina dobro.

“Imam neke rođake i prijatelje koji su, nažalost, izašli iz svojih kuća, koji trenutno borave u šatorima i kolima. U Alepu ima između 500 i 600 zgrada koje su ugrožene, odnosno koje mogu da se sruše i ljudi plaše se od mogućih manjih potresa, a ima i stotinu zgrada koje moraju da se sruše”.

Svi koji žele da pomognu to mogu da urade u ambasadi Sirije u ulici Serdar Jola 12 u Beogradu.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare