19. Septembra 2023.

Navijači Jang bojsa „udarili“ na Red Bul, Zvezdu, Emirate…

Na dan početka Lige šampiona 2023/24 i gostovanja u Lajpcigu, navijači Jang bojsa “udarili” su proglasom na kompletnu konkurenciju u Grupi G, optužujući rivale da su mašine za pranje novca.

Da, računajući i Crvenu zvezdu.

U saopštenju grupe navijačke grupe „Ostkurve“ iz Berna, navodi se…

„Ovo je trebalo da bude lep dan, ali umesto da se bavimo planovima za gostovanje, navijače Jang bojsa okupiraju druge teme još od žreba. Evropski fudbal je odavno postao biznis vredan milijarde i milijarde evra, a u poslednje vreme postao je samo još komercionalniji. Pretvorio se u besmrtno čudovište. Čitave države izvode naizgled neprimetno pranje novca kupovinom i velikih i malih klubova, Svetsko prvenstvo dobijaju zemlje koje krše sve tekovine demokratije i ljudska prava, razne vrste ‘tatica’ kupuju sebi i sinovima klubove radi zabave, a da o sportu ne znaju baš ništa“, piše u proglasu objavljenom na društvenim mrežama.

U međuvremenu, u Mančesteru, očekuje se „korteo“ oko 2.000 navijača Crvene zvezde, koji se nisu bavili ovim temama, već vizama i putovanjem do Engleske gde će se crveno-beli boriti protiv jednog od tri finansijski najmoćnija kluba sveta.

„Svi oni od fudbala žele samo profit, a utakmice doživljavaju kao običan marketinški događaj“.

„Sastav naše Grupe G sačinjavaju primeri bolji od najboljih. U društvu marketinškog projekta zvanog Lajpcig, koji od prvog dana postoji i takmiči se kao pokretni bilbord, nalaze se i klubovi koji uprkos bogatoj tradiciji zaslužuju svaku kritiku. Nedavne istrage samo su potvrdile ono što znamo o Mančester sitiju, da su postali mašina za pranje para prinčeva iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koji su u fokusu javnosti i zbog kršenja ljudskih prava. Čak nam i Crvena zvezda i njen sponzor ‘Gazprom’, osvedočeni finansijer ruske vojne agresije prema Ukrajini, pokazuje da je fudbal prljaviji nego ikada“.

„Zarada, korupcija, pranje novca, moderno ropstvo su kao ‘dobar dan’ za klubove, ali i za UEFA i FFA, koji čine da sve to postane sastavni deo fudbalske igre“.

„Ujedinjeni, želimo da ponudimo alternativu komercijalizaciji fudbala, kojim dominiraju reklame, sponzorstva i razni investitori. Ujedinjeni, ustajemo u odbranu sporta, u ime svih kojima su u srcu lopta, teren, stative i prečka“, navodi se u saopštenju objavljenom ovog utorka.

Šampion Švajcarske gostuje Lajpcigu u prvom, pa dočekuje Mančester siti u drugom kolu Grupe G.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare