1. Juna 2023.

Naučnici presudili: Ovako izgledaju najljepše grudi, veličina nije najvažniji faktor…

Istraživači su zamolili 1000 muškaraca i žena da ocene privlačnost više od dvadesetak pari grudi na fotografijama. Otkrili su da su grudi umerene veličine, kao i one s više volumena u području iznad bradavica dobile najviše bodova.

Grudi s bradavicama bliže jedna drugoj takođe su se visoko rangirale u tom istraživanju. Čini se da veličina i simetrija nisu bitan faktor.

Za studiju su naučnici sa univerziteta New York koristili slike grudi žena koje su bile na hirurškim zahvatima između 2009. i 2019. godine.

Slike su prikazane 1021 osobi, od kojih su 52 odsto bile žene. Grudi su ocenjivali od jedan do pet na temelju svoje percepcije privlačnosti, pri čemu je petica bila ocena za najatraktivnije grudi, a jedinica za najmanje atraktivne.

Rezultati su pokazali da su grudi u proseku dobile ocenu 2,5. Pet najboljih grudi imalo je prosečnu ocenu 3,1, prenosi britanski tabloid.

Osim što imaju veći gornji volumen i umerene su veličine u poređenju sa ostalim grudima, najbolje ocenjene grudi u ovom istraživanju su imale i znatno manji razmak između bradavica.

Pet pari grudi imalo je prosečni volumen od 300 cm3. Zanimljivo je da dva najbolje ocenjena para grudi nisu simetrične grudi.

“Samo je kontura dojke bila povezana sa subjektivnim rezultatom ankete. Nijedna druga osobina nije značajno uticala na mišljenja o estetici grudi, a to je možda odraz velikih varijacija u ličnim preferencijama i načinu na koji pojedinci određuju što smatraju privlačnim. To može značiti i da celokupni izgled može imati veći značaj za nečiju procenu nego prisutnost ili odsutnost određenih karakteristika dojke”, kažu istraživači i autori ove studije.

Ipak, ova studija ima neka ograničenja, odnosno, nisu prikazani svi oblici dojki.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare