17. Maja 2024.

Nastavljeno suđenje za masakr u Ribnikaru; Roditelji dječaka ubice odlučili da uopšte ne svjedoče

Roditelji dečaka K.K. koji je 3. maja prošle godine u OŠ “Vladislav Ribnikar” ubio 10 osoba, odlučili su da ne svjedoče u parničnom postupku po tužbi porodice Dukić čija je ćerka tada ubijena.

To je sudu prenela njihov avokat Marina Ivelja, navodeći da oni nisu u stanju da iznose odbranu, a što su uvideli nakon što su odbranu izneli u krivičnom postupku.

Punomoćnica porodice Dukić, Snežana Dunjić je istakla da se zna ko su žrtve i da ne bi trebalo da se mešaju te teze. U nastavku suđenja danas su ispitane tadašnja direktorka škole Snežana Knežević, zarim Nada Bulatović Radonjić koja je bila razredna dečaku K. K. tokom 6. razreda i njegova nekadašnja učiteljica Vesna Belami.

Knežević je pričala o funkcionisanju škole, školskim policajcima, procesu premeštanja đaka iz jednog odeljenje u drugu i upis u bilingvalna odeljenja. Ona je navela da je K.K. bio odličan đak, koji je išao i na takmičenja, kao i da je jednom prilikom upoznala njegovog oca, kada je došlo do nesuglasice u razredu njegove mlađe ćerke.

Pričajući o 3. maju, Knežević je naglasila da su joj stizale poruke zabrinutih roditelja ali su joj pripadnici MUP-a rekli da im ne odgovara dok ne utvrde ko je ubijen, dok je na pitanje da li oseća krivicu nakon tog događaja rekla da ne veruje da postoji neko ko je povezan sa ovim slučajem, a da ne oseća odgovornost.

Foto:Antonio Ahel/ATAImages

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare