31. Marta 2023.

Naslovnica novog izdanja filipinskog “Voguea” oduševila svijet: Krasi je žena od 106 godina

Naime, Vogue je na naslovnicu za april stavio 106-godišnju tattoo umjetnicu Apo Whang-Od iz sela Buscalan na Filipinima, a posvetili su joj i ogromnu priču te su razgovarali s njom.

-Apo Maria ‘Whang-Od’ Oggay simbolizira snagu i ljepotu filipinskog duha. Ona je posljednja tattoo majstorica svoje generacije i tetovirala je simbole plemena Kalinga na tisuće ljudi koji su hodočastili u Buscalan, napisali su u objavi i izdvojili jedan njezin citat.

“Kada mi dođu posjetitelji iz dalekih zemalja, ja ću im uvijek rado istetovirati obilježja Buscalana i Kalinge. Radit ću to dok god sam živa”, rekla je Apo Whang-Od za Vogue. Apo je najstarija osoba koja je pozirala za naslovnicu Voguea.

Riječ je o majstorici koja već desetljećima svoje umijeće prenosi na mlađe generacije, ali ljude su prije svega fascinirale fotografije koje potpisuje Artu Nepomuceno, kao i to što je Vogue odlučio baš nju staviti na naslovnicu.

Na Instagramu filipinskog Voguea sliku naslovnice lajkalo je više od 185 hiljada ljudi, a u komentarima su se nizale samo pohvale. Objava je skupila više od 2.800 komentara, a izdvojit ćemo samo neke.

“Kakva prekrasna naslovnica”, “Ovo je epska naslovnica Voguea”, “Ovo je možda i najljepša naslovnica Voguea ikad. Ponosna sam na vas”, “Prekrasna naslovnica za Beauty izdanje. Prikazuje kako se lijepo može starjeti”, “Ovo je već sada legendarna naslovnica”, “Ovakvo nešto sam čekala cijeli život”, samo su neki od komentara ispod objave.

Azra.ba

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare