Naredne godine stiže redizajnirano izdanje Golfa osme generacije - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Naredne godine stiže redizajnirano izdanje Golfa osme generacije

Redizajnirani Volkswagen Golf osme generacije ujedno će biti posljednji Golf koji će pokretati motori s unutrašnjim sagorijevanjem.

U posljednjoj izjavi za medije prvi čovjek Volkswagena Thomas Schaefer otkrio je da u Wolfsburgu pripremaju redizajnirano izdanje Golfa osme generacije koje će se pred publikom pojaviti naredne godine.

Schaefer je istovremeno potvrdio da će osvježeni Golf (8.5) biti posljednji Golf koji će pokretati motori s unutrašnjim sagorijevanjem, jer će narednu generaciju jednog od najprodavanijih automobila svih vremena pokretati samo elektromotor(i).

S osvježenim izdanjem VW-ovog bestsellera ne očekuju se velike promjene ispod prednjeg poklopca, ali se očekuje povratak ergonomičnijih fizičkih tastera za upravljanje pojedinim funkcijama i još kvalitetniji materijali u putničkom prostoru.

Na vrhu ponude ostat će sportske verzije GTI i R čiji bi dvolitarski četverocilindarski turbobenzinski motori trebali biti još snažniji i štedljiviji, a s potpunom elektrifikacijom koja je planirana za devetu generaciju sve verzije Golfa bit će znatno snažnije od postojećih.

Danas objavljeno

Završen sajam automobila u Beogradu– nevjerovatna posjeta

Vanja A

U Italiji će ograničenje na auto-putu biti 150 km/h

Vanja A

Zapadnjaci otišli, dolaze Iranci – prodavaće Rusima automobile za 13.000 dolara

Vanja A

Ostavite komentar