26. Jula 2023.

Naređena hitna evakuacija i zatvaranje škola

Obilne padavine izazvale su danas poplave u području u blizini Nju Delhija, što je dovelo do evakuacija i zatvaranja škola.

Više stotina vozila je pod vodom u gradu Noida, nedaleko od Nju Delhija, nakon što se izlila reka Hindon, prenosi Rojters.

Građani koji žive u blizini obale reke, kako se vidi na snimcima koje je objavila lokalna televizija, morali su da se premeste u viša područja, a pojedine škole su zatvorene.

Jaka kiša pala je danas u Nju Delhiju, saopštila je meteorološka služba navodeći da je u centralnim delovima palo 37 milimetara kiđe, a u istočnim 110 milimetara u protekla 24 sata.

Kasnije danas očekuju se umerene do obilne padavine. Nivo Jamune porastao je na rekordan nivo u poslednjih 45 godina nakon obilnih padavina ranije ovog meseca, koje su dovele do poplava u delovima grada i evakuacije hiljada ljudi.

Voda je doprla do zidina istorijskog Crvenog utvrđenja i preplavila spomenik posvećen Mahatmi Gandiju. Iz Centralne komisije za vode upozorili su da je nivo reke jutros bio blizu opasnog u Nju Delhiju.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare