Nema ko ne voli uštipke od tikvica, a uspevaju i onima koji se na snalaze najbolje u kuhinj.
Uštipci od tikivca se prave neverovatno lako, a ukus očarava svakog ko ih je probao. Jednostavno su neodoljivi, a možete ih jesti bez griže savesti, čak i ako želite da se rešite viška težine.
Potrebni sastojci:
– 2 veće tikvice
– 2 jaja
– 1 mladi crni luk
– 250 g brašna
– malo rendanog tvrdog sira
– so, biber, peršun po ukusu
– malo praška za pecivo
Priprema:
Tikvice izrendajte i posolite. Nakon 10-tak minuta dobro ocedite višak vode. Dodajte izrendanu glavicu luka, a zatim sir, jaja, peršun, brašno, prašak za pecivo i malo bibera.
Sve dobro promešajte i pržite u tiganju na zagrejanom ulju. Spremne uštipke stavite na salvete da se višak ulja ocedi, pa pospite rendanim sirom. Možete da ih poslužite sa pavlakom ili jogurtom.