Napitak koji "blokira" viruse i jača imunitet, uzima se 2 puta nedeljno, po jedna čaša - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Napitak koji “blokira” viruse i jača imunitet, uzima se 2 puta nedeljno, po jedna čaša

Ovaj prirodni preparat će pomoći da poboljšate imunitet i funkcionisanje celog gastrointestinalnog trakta

Rusi ga piju vekovima, a jedan je od najefikasnijih domaćih “lekova” za jak imunitet. Jer ako je odbrambeni sistem organizma snažan, naše telo će se bez poteškoća izboriti sa sezonskim virusima i drugom čestim bolestima u zimu.

Svi znaju da je med odličan saveznik snažnog imunog sistema, a ako mu dodate još neke sastojke, dobićete neverovatno efikasan preparat koji čuva telo od bakterija i virusa. Mešavina meda i lanenog semena može da se koristi za ublažavanje simptoma prehlade, a deluje i preventivno. Evo za šta je sve dobra i šta sadrži:

Vitamini A i B, koji imaju antiinflamatorno i antimikrobno dejstvo, imaju blagi laksativni efekat;Veliki broj kiselina, uključujući linolnu, oleinsku i palmitinsku;Masna prirodna ulja koja ubrzavaju procese regeneracije tkiva;Dijetalna vlakna neophodna za normalno funkcionisanje digestivnog trakta.

Još jedna prednost kombinovanja lanenog semena (koje je dobro u bilo kom obliku) sa medom je da se koncentracija korisnih materija u ovom obliku znatno povećava.

Recept za preparat od meda i lanenog semena:

  • 1 čaša vode
  • 1 kašika prirodnog meda
  • 1 kašika lanenog semena
  • 1 zelena jabuka

Priprema:

Oljuštite jabuku, iseckajte je i stavite u blender zajedno sa svim ostalim sastojcima. Dobijenu smesu uzimajte dva puta nedeljno po jednu čašu. Ovaj prirodni preparat će pomoći da poboljšate imunitet i funkcionisanje celog gastrointestinalnog trakta.

Alo.rs

Danas objavljeno

Trik uz koji vam se riba tokom pohovanja neće raspadati

Vanja A

Evo koje voće trebate jesti ujutro kako biste izgubili više kilograma

Vanja A

Kari bez mesa – ukusno jelo od šampinjona

Vanja A

Ostavite komentar