30. Januara 2023.

Napad na džamiju u Pakistanu; Najmanje 27 osoba poginulo

Napadač sa prslukom koji je bio pun eksploziva detonirao je napravu tokom molitve, kojoj je, kako se procjenjuje, prisustvovalo oko 200 osoba.

Kako prenosi AP, većinu poginulih i ranjenih čine policajci jer je džamija dio kompleksa, koji se koristi i kao sjedište gradske policije.

Policijski kompleks se nalazi u zoni visoke bezbjednosti u Pešavaru, zajedno sa nekoliko vladinih zgrada, i nije jasno kako je bombaš uspio da uđe neprimijćeno u zonu.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za bombaški napad, rekao je visoko pozicionirani policijski zvaničnik Peševara Sadik Kan.

Za slične samoubilačke napade u prošlosti okrivljeni su pakistanski talibani.

Policijski zvaničnici su saopštili da se dio zgrade urušio i vjeruje se da su ljudi i dalje zarobljeni u ruševinama, prenio je Rojters.

Spasioci pokušavaju da dođu do vernika koji su i dalje zarobvljeni pod ruševinama, navela je policija.

Veliki broj ranjenih, koji je prebačen u bolnicu, nalazi se u kritičnom stanju.

Pakistanski premijer Šehbaz Šarif osudio je napad i naložio vlastima da obezbijede najbolju moguću zdravstvenu njegu ranjenima.
On je obećao da će biti pokrenuta akcija protiv odgovornih za napad.

Bivši premijer Imran Kan na Tviteru je osudio bombaški napad, nazvavši ga “terorističkim samoubilačkim napadom”.

Kan je uputio saučešće porodicama žrtava i poručio da je najvažnije da se poboljša prikupljanje obavještajnih podataka i da se pravilno opreme policijske snage za borbu protiv rastuće prijetnje terorizma.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare