1. Septembra 2023.

Nakon više od 20 godina: Prvi turnir u malom fudbalu na otvornom krajem septembra u našem gradu

Nakon više od 20 godina, Banja Luka će dobiti prvi turnir u malom fudbalu na otvorenom, koji je regionalnog kapaciteta, te će zasigurno zainteresovati ljubitelje ovog sporta.

Gradonačelnik Draško Stanivuković poručio je će kroz ovaj turnir ova nova dvorana biti dodatno afirmisana, te da vjeruje da će postati tradicionalna manifestacija u našem gradu.

-Zahvaljujem se Darku Saviću i njegovoj ekipi na ovoj ideji, jer šta god da su radili i predložili, pokazalo se kao ispravno. Oni su organizovali trku sa preprekama „4Falcons“ koja je Banju Luku pozicionirala u regionu. Kada je rekao da ima ideju za jedan ovakav turnir u malom fudbalu, koji će biti regionalnog karaktera i koji će okupljati najbolje timove iz regiona, dogovorili smo da ima podršku Grada i moju podršku. Kroz ovaj turnir, ova nova dvorana u blizini Parka „Mladen Stojanović“ će se biti dodatno afirmisana – kazao je on.

Podsjetio je kako je ovdje organizovana i manifestacija „Veliki početak“, te da je Banjoj Luci potrebno još više događaja.

-Banja Luka treba još više ovakvih događaja, a želja nam je da ova nova arena živi u punom kapacitetu. Želimo da radimo na afirmaciji događaja. Naš grad je imao prepoznatljive i popularne turnire na „Malom Borčevom“ stadionu i ta tradicija je tada prekinuta. Organizatorima želim da kažem da imaju našu podršku. Pozivam ona najbolje da nam se pridruže i dobijemo još jedan spektakl u našem gradu – dodao je on.

Organizator turnira, Darko Savić zahvalio je Gradu i gradonačelniku na podršci dodavši kako adekvatna infrastruktura koja je stvorena izgradnjom centralnog terena u Parku „Mladen Stojanović“ je idealna za održavanje ovog turnira.

-Svi su nam izašli u susret. Imali smo želju da organizujemo jedan ovakav turnir, a jedina mana je bila jer nismo imali teren za održavanje istog. Izgradnjom ove nove dvorane, stvorili su se uslovi i prilika da održimo ovaj turnir. Naš grad treba da dobije najbolji i najprepoznatljiviji turnir u malom fudbalu koji će se zvati „Banja Luka open“ – kazao je Savić.

Dodatno je naglasio da sama činjenica da iza sebe imamo uspješne sportske manifestiacije im daje za pravo da se nadaju da će i od ovog turnira napraviti centar fudbalskog dešavanja.

-Ovom prilikom vas i molimo da nam pomognete u promociji turnira, te da učestvujete u izgradnji još jednog sportskog brenda u gradu na Vrbasu – poručio je Savić.

Turnir u malom fudbalu „Banja Luka open“ održava se od 25. septembra do 5. oktobra.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare