11. Oktobra 2023.

Najveći problemi banjalučkih mjesnih zajednica: Lakše nabrojati ulice bez rupa

Najveći problemi banjalučkih mjesnih zajednica su raskopan asfalt i stare oronule nadstrešnice na autobuskim stajalištima.

Kako kaže Milana Mišić, predsjednik Savjeta MZ Lauš jedan, ulice su u katastrofalnom stanju, a najveći primjeri propalog asfalta su u Kosovskoj, Dušana i Vlade Kopanje, Srpskih rudara, Karađorđevoj i Franca Šuberta.

“Mislim da je lakše da kažem koliko ima ulica bez rupa. Osim toga, autobuska stajališta su samo sa metalnom konstrukcijom, što će u narednom periodu biti problem kada počnu intenzivnije padavine”, kazala je Mišićeva i dodala da je regulacionim planom predviđeno dječje igralište, što smatraju neophodnim, s obzirom na to da postoji samo jedno igralište, koje je finansirao UNDP i nalazi se u MZ Lauš dva, te nema pješčanik, ogradu, ni rasvjetu, na šta su se roditelji često žalili.

“Osim igrališta, neophodno je da se već postojeće prostorije stave u funkciju vrtića, s obzirom na to da je jako veliki broj djece na listi čekanja i da to nije velika investicija ukoliko se nabavke sprovode po realnim cijenama”, objasnila je ona, te dodala da se građani često žale na otpad i pranje ulica, koje se rijetko može i vidjeti.

Iste probleme imaju i druge MZ širom Banjaluke, te je ovakve probleme naveo i Igor Vidović, predsjednik Savjeta MZ Lazarevo.

Kako on dodaje, slali su listu prioriteta Gradskoj upravi, a mnogi prioriteti su se više puta našli na listi jer nisu riješeni.

“Postoji mnogo problema u Lazarevu, a modernizacija postojećih saobraćajnica, parkinga i trotoara je neophodna, naročito u ulicama Ilije Garašanina, Milana Cvijetića, Milana Mirića i Zmaj Ognjenog Vuka, koja je glavna saobraćajnica kroz naselje, veoma je opterećena i uništena mnogim prekopavanjima i sanacijama”, rekao je on, te dodao da su u lošem stanju i Podgorička i Majora Drage Bajalovića.

“Potrebno je završiti izgradnju trotoara na Bulevaru Milutina Milankovića i u Ulici Knjaza Miloša, kao i osvjetljenje svih pješačkih prelaza LED rasvjetom, a pored toga, neophodna je i sanacija šahtova, ulegnuća, udarnih rupa u mnogobrojnim ulicama”, kazao je on.

Kako dodaje, autobuske nadstrešnice na cijelom prostoru MZ Lazarevo je potrebno obložiti zidnim panelima, a negdje i krovnim, jer su propali od vjetra i vremena.

“Takođe je potrebno izgraditi oborinsku i fekalnu kanalizaciju u više ulica”, pojasnio je on i dodao da je, pored ovih problema, potrebno izgraditi igrališta.

“Od prioriteta koji su urađeni u ovoj godini, a koje smo pisali u 2022. za 2023. godinu su: obnova sportskog igrališta, skidanje starog i presvlačenje novim asfaltom, te nasipanje i utabavanje ulice Svetozara Cvetojevića, kao i krpanje nekoliko rupa. Ono što nismo pisali, a Gradska uprava je stavila u prioritete i uradila, jesu stari Trapiski most, koji još nije završen, parking kod zgrade u Ulici Poljskog partizanskog bataljona, te asfalt u istoj ulici i asfalt kod privatnog lica u malom ogranku Ulice vojvode Prijezde, a za parkiranje privatnih vozila i skladištenje drva”, zaključio je on.

nezavisne.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare