3. Juna 2023.

Najsočnije juneće šnicle u saftu

Sastojci:

  • pola kilograma junećih šnici
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 šargarepa
  • 2 veća krompira
  • 3 čena belog luka
  • 150 ml neutralne pavlake
  • so, biber
  • 2 kašike brašna
  • peršun
  • ulje


Priprema:

Meso iseći na štocle, i izlupati ga kuhinjskim čekićem. POsoliti pobiberiti, pa uvaljati u brašno. Meso ispržiti na ulju sa obe strane. Izvaditi šnicle, pa ispržiti sitno isečen luk, šargarepu.

Vratiti meso, staviti malo vode i kuvati na tihoj vatri oko sat vremena. Iseckati krompir na krupnije kocke, staviti sa mesom i povrćem. Kada je voda skoro isparila, a meso omekšalo i krompir se skuvao, dodajte pavlaku.

Po želji stavite seckan peršun.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare