Najskuplji stih Marine Tucaković imao je samo 5 riječi i koštao je 200.000 KM - BIGportal.ba
Ex Yu

Najskuplji stih Marine Tucaković imao je samo 5 riječi i koštao je 200.000 KM

Evo koja pjevačica ga je otpjevala

Jedan od najboljih tekstopisaca, čuvena Marina Tucaković za života je napisala ogroman broj pjesama, koje su veoma brzo postale vanvremenski hitovi. Izgubila je bitku poslije teške bolesti u 67. godini.

Njenim stopama krenuo je i njen sin Laća, koji je nedavno preminuo u Izraelu. Smrt njenog sina šokirao je javnost.  Godine 2008. ostala je bez sina Miloša Radulovića koji se predozirao i preminuo u 24. godini.

Veliki hit Ane Nikolić, koji je upravo napisala Marina, ‘Mišo moj’, posvetila je svom preminulom sinu.

Među velikim hitovima našla se i jedna pjesma u koju je Marina dodala samo pet riječi i tako od nje napravila veliki hit.

U pitanju je numera Nede Ukraden, “Zora je”. Pjevačica je jednom prilikom ispričala da je Marina je ovoj numeri dodala samo jedan stih i na taj način zaradila više od 200.000 KM.

Pjesmu je napisao pokojni Đorđe Novković, međutim pjevačica nije bila zadovoljna tekstom, te je osjećala da joj nešto nedostaje. Nakon toga odluči da kontaktira Marinu Tucaković koja je ispunila Nedina očekivanja.

– Pozvala sam Marinu Tucaković koja je napisala samo jedan stih, a to je: ‘Suza je iz oka kanula’. Njoj je taj stih donio više od 200 hiljada KM – rekla je Neda svojevremeno u jednom od intervjua.

Azra.ba

Danas objavljeno

On je novi dečko Olge Danilović, poslije košarkaša fudbaler

Vanja A

Papreni honorari pjevača za ljetnju sezonu

Vanja A

Da li prepoznajete dječaka sa slike?

Vanja A

Ostavite komentar