Najskuplja i najluksuznija Toyota dobija SUV verziju - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Najskuplja i najluksuznija Toyota dobija SUV verziju

Početna cena trebalo bi da iznosi oko 100.000 evra.

Kada se kaže da je to omiljeni izbor japanskih visokih funkcionera, ali i samog japanskog cara, zaljubljenici u automobile znaće da je u pitanju Toyota Century. Nije najskuplji, niti najluksuzniji automobil na svetu, ali je svakako najkonzervativniji, pa iznenađuje najava da bi mogao da dobije i SUV verziju.

Toyota Century je predstavljena 1967. godine, a do sada je proživela samo tri generacije. Ovaj drugi je izgubio V12 motor, ali je dobio još više u pogledu glatkoće i udobnosti vožnje.

Japanski Best Car sada izveštava da Toyota priprema teren za SUV verziju modela, koja će navodno biti zasnovana na modelu Highlander.

Ne treba tražiti sličnosti sa originalom. Century SUV će se protezati do 5,2 metra, sa puna tri metra između osovina. Ako se tome doda 1.950 mm širine i 1.750 mm visine, sa masom od 2.200 kg, jasno je da je u pitanju impozantno vozilo.

Iznenađenja tu ne prestaju, pa ispod haube neće biti hibrid sa V8 motorom, već 3.5 V6 iz Lexusa LS 500h.

U prodaji bi mogao da se nađe već sredinom godine, i to po nešto nižoj ceni od originala. Naime, Century startuje od oko 142.000 evra, dok bi SUV mogao da počne “već od” 106.000 evra.

Danas objavljeno

Završen sajam automobila u Beogradu– nevjerovatna posjeta

Vanja A

U Italiji će ograničenje na auto-putu biti 150 km/h

Vanja A

Zapadnjaci otišli, dolaze Iranci – prodavaće Rusima automobile za 13.000 dolara

Vanja A

Ostavite komentar