9. Augusta 2023.

Najpopularniji automobil na internetu se ne proizvodi

U TOP 10 ušla je i Rimac Nevera, kao i automobili za koje vjerovatno nikada niste ni čuli.

Verovali ili ne, status najpopularnijeg automobila u ovoj kategoriji ima automobil koji, uprkos višegodišnjim najavama, nije u prodaji. Posle višestrukih kašnjenja proizvodnje, mnogi sumnjaju da će ga uskoro videti na putevima, a neki ni ne veruju u neverovatne performanse koje ovaj automobil treba da donese.

Pogađate, u pitanju je Tesla Roadster. Prva generacija modela zasnovanih na Lotusu izašla je iz proizvodnje pre deset godina i do danas je pomalo zaboravljena. A onda je 2017. stigao koncept sa neverovatnim performansama.

Prošlo je pet godina, a na putevima još nema automobila. Uprkos tome, Tesla Roadster sa 8,4 miliona pretraga na Guglu, 288.318 hashtagova na Instagramu i čak 242 miliona pregleda na TikTok-u ima status najpopularnijeg.

Prema studiji koju je u junu sproveo Confused.com, a na osnovu ukupnog broja pretraga tokom 12 meseci, na drugom mestu je automobil koji možete videti na putevima, ali daleko od toga da ima zapaženu seriju. Zato je pompa oko ovog automobila neverovatna, pa je Rimčeva Nevera na drugom mestu sa 2,3 miliona pretraga na Guglu, 4739 Instagram hashtagova i 125 miliona TikTok pregleda. Imajte na umu da se C_Two smatra drugim modelom u studiji.

Daleko iza na trećem mestu je Lotus Evija, dok je četvrto mesto zauzela Neverin blizanac Pininfarina Battista. Ranije pomenuti Rimac C_Tvo je na devetom mestu.

Ako sve stavimo u odnos sa benzinskim rivalima, razlike su drastične. Na primer, najpopularniji je Audi R8 sa 22,53 miliona pretraga, dok najlošije pozicionirani Lamborgini, model Huracan, drži 10. mesto sa 8,4 miliona pretraga.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare