23. Maja 2024.

Najlepšu baladu Šabana Šaulića napisao je Toni Montano, prodao ju je za samo jedan dres (video)

Pesma Šabana Šaulića, prelepa balada, nastala je baš iz pera sjajnog Tonija Montana.

Toni nas je, nažalost, prerano napustio. Vest da je njegovo beživotno telo juče pronađeno u stanu u kom je živeo načisto je potresla javnost.

Toni je uživao u pisanju, a, kako se priča, uvek je sa sobom nosio sveščicu sa svojim tekstovima.

Pesma Šabana Šaulića “Šadrvani” samo je jedna od mnogih koje će ostati večni hitovi, i baš nju napisao je sjajni Velibor Miljković poznatiji kao Toni Montano.

Naime, Tonijev tekst za pomenutu pesmu završio je kod legendarnog pevača, koji ga je pretvorio u veliki hit.

Kako piše “Kurir”, Toni je jednom prilikom došao kod Slavka Stefanovića kako bi mu prodao tekst pesme “Šadrvani”. Kompozitor je odmah uradio melodiju i pozvao Šabana, ostalo je istorija.

Povodom Tonijeve iznenadne smrti oglasio se i Slavko.

– Mnogo mi je žao. Toni je jedan divan čovek koji je zanesenjak, ali u pozitivnom smislu te reči. Pisao je tekstove za svoju dušu. Ne mogu sad da se setim kako smo se upoznali, ali znam da je došao kod mene i ponudio mi pesme.

Doslovice mi je rekao: “Evo, daj mi koliko misliš da treba, samo da kupim dres”. Da, baš tako, bio je veliki poštovalac fudbala.

Voleo je da piše Mančester ili Rusija, ne mogu sad da se setim. Uopšte nije tražio da ga potpišem na tekstovima, ali ja sam sve želeo da platim kako treba – seća se Stefanović.

– Taj tekst “Šadrvani” mi je odmah zapao za oko. Kad sam uradio melodiju, odmah mi je pao na pamet Šaban Šaulić. U to vreme mi je bila čast da uradim za njega.

Imao sam dve pesme i rekao Šabanu da ću jednu da mu dam, a za drugu ćemo da se dogovorimo. Obe pesme su se svidele Šabanu, a posebno “Šadrvani”.

Toni nije imao dodira što se tiče Šabana, samo je dao tekst i posle sam još neke tekstove uzeo od njega, ali nismo napravili uspešnu saradnju.

On je tako bio pozitivan, kad god je došao kod mene voleo je da popije rakijicu. Veliki roker je bio u duši – rekao je Slavko za Kurir.

Gloria.rs

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare