17. Maja 2023.

Najjednostavniji BAKIN RECEPT za pripremu DOMAĆIH KROFNI

Uoči leta ne treba se oslanjati na mnogo na ukusne domaće krofne, ali jednom mesečno možete da počastite sebe i svoje najmilije. A za ovo će vam trebati stari bakin recept za testo za krofne…

  • 100 mililitara mleka
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 100 grama šećera
  • 3 jaja
  • 1 čajna kašičica soli
  • 500 grama brašna
  • 100 mililitara biljnog ulja
  • 100 mililitara tople vode

Priprema:

U blago zagrejano mleko razbiti jaja, dodati so i šećer i promešati. Prosejati brašno, dodati mu kvasac i sve sipati u mleko. Počnite da mesite rukama. Dodajte ulje, ponovo promešajte. A zatim dodajte čašu veoma vrele vode, ali ne ključale vode. Lagano promešajte, po potrebi dodajte još brašna.

Sve dobro zamesite – tako da testo počne da se lepi sa ruku. Zatim pokrijemo peškirom i stavimo ga na toplo mesto (na primer, možete ga staviti na šporet, a ispod uključite rernu). Čim testo naraste, spustite ga rukama i ostavite da ponovo naraste.

I tek nakon toga zagrejte biljno ulje, formiramo krofne i spustimo ih u vrelo ulje. Kada krofne porumene, izvadite ih šupljikavom kašikom. Po želji možete ukrasiti šećerom u prahu.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare